Азаров похвалився, що у понеділок дасть Росії адекватну відповідь

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.08.2012 20:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18249

Кабінет міністрів відповість Росії аналогічнимі діями і розгляне введення утилізаційного збору в Україні щодо товарів, на які поширюється дія утилізаційного збору в Росії.

Про це повідомив в Facebook в п’ятницю.

"Вже в понеділок Уряд розгляне питання про введення аналогічного збору в Україні по відношенню до товарів, на які поширюється дія утилізаційного збору в Росії. Словом, наші дії будуть абсолютно адекватними діям наших російських партнерів", - заявив він.

При цьому Азаров зазначив, що уряд все ж буде готувати проект двосторонньої угоди з Росією, яке буде обумовлювати умови незастосування утилізаційного збору відносно експорту з України, так само як і експорту з Росії.

Як повідомлялося раніше, уряд Росії встановив порядок справляння утилізаційного збору з автомобілів.

В постанові не передбачені якісь винятки для транспортних засобів, вироблених в Україні.

Зокрема, прем’єр РФ Дмітрій Медвєдєв затвердив правила справляння, обчислення та сплати утилізаційного збору щодо колісних транспортних засобів, а також повернення сплачених сум цього збору.

У документі окремо прописані правила умов, при дотриманні яких утилізаційний збір не сплачується у відношенні колісних транспортних засобів, що ввозяться в Російську Федерацію з територій держав - членів Митного союзу і мають статус товарів Митного союзу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.