Медвєдєв закликав «Русскій мір» готувати «язик» до наступу у всьому світі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.09.2012 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18257

Росія повинна займати «наступальну позицію» у поширенні російської мови у світі.

Про це заявив прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв на нараді керівників представництв і представників Росспівробітництва у Москві.

«Росспівробітництво приділяє велику увагу поширенню російської мови, число курсів російської мови зростає, і число слухачів зростає. Але їх, як і раніше, не так багато, як би нам хотілося. Не достатньо забезпечувати пропозиції, потрібно сприяти збільшенню попиту і займати більш наступальну позицію», - сказав Мєдвєдєв.

На його думку, інтерес у світі до російської мови високий, і російська мова залишається засобом долучення до досягнень культури і науки, а також засобом міжнаціонального спілкування.

Мєдвєдєв підкреслив на важливості роботи з російськими співвітчизниками за кордоном і з глобальним «Русскім міром».

За його словами, йдеться про усесторонній захист прав і інтересів цієї категорії громадян.

«Багато співвітчизників щиро і глибоко люблять свою історичну батьківщину, хочуть підтримувати з нею зв’язок, готові по мірі сил допомагати Росії, і це настрій має знаходити відгук і підтримку з нашого боку», - сказав Мєдвєдєв.

Крім того, він зазначив, що Росія повинна бути конкурентоспроможною на ринку освітніх послуг.

Свого часу вже повідомлялося, що проект «русского міра» із гнучкою та продуманою технологією поширення впливу окремої групи, яка ідентифікує свій інтерес і бачення світу з точки зору національних інтересів Росії, значно ширше територіальних меж Російської Федерації. Але з огляду на вищенаведені заяви російських політиків, схоже, що цей пропагандистський проект влади РФ використовуватиметься для побудови Євроазійського союзу.

Крім офіційної влади, в ролі одного з головних пропагандистів «Русского міра» виступає очільник РПЦ патріарх Кіріл. Втім, останнім часом волюнтаристська політика Кірілла у призначенні вищих ієрархів РПЦ та пропаганда ідей «Русского міра» дістала жорстку реакцію світської влади в низці країн.

Апологети «русского міра» не приховують, що він розрахований не лише на громадян РФ, «соотєчєствєнніков» в країнах ближнього і далекого зарубіжжя, емігрантів, вихідців з Росії та їх нащадків, але й на іноземних громадян. Ця теза підтверджуєься тим, що кабінети «русского міра» вже функціонують у більше, ніж 30 країнах світу.

В Україні також функціонують «острівці культури», а радше, російської пропаганди. Зокрема «кабінєти русского міра» працюють у Севастополі, Харкові, Херсоні, та Луганську. А міністр освіти і науки, молоді і спорту України Дмитро Табачник вважає, що «русскій мір» духовно відроджує українців. Втім, схоже не одного Табачника можна вважати апологетом «русского міра» в Україні. Їх значно більше, про що свідчить прийняття мовного закону «регіоналів», який за першими літерами його авторів, вже отримав назву «КаКа».

Нагадаємо, раніше російська отримала статус регіональної мови в 10 регіонах держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.