Сенсація! В Українську армію надходить нова техніка!

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.01.2007 20:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1826

Напередодні нового 2007 року Збройні сили України прийняли на озброєння модернізований повітряний пункт управління вітчизняного виробництва на базі літака Ан-26, аналогів якому на теренах СНД не існує.

Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони, увесь комплекс робіт зі створення модернізованого повітряного пункту управління, що проходив в рамках реалізації положень Державної програми розвитку Збройних сил України на 2006-2011 роки, - від проектування до випробування - пройшов у рекордний строк - близько 12 місяців.

Роботи з переобладнання в принципово новий літак-повітряний командний пункт виконувались на базі АНТК ім. Антонова та Київського авіаційного заводу "Авіант".

Новий модернізований повітряний пункт управління суттєво підвищує безперервність, стійкість і живучість усієї системи управління українською армією і його поява у складі ЗС України цілком вкладається у рамки загального процесу вдосконалення системи управління, відзначили у Міноборони.

Цей новий елемент у системі управління ЗС України має унікальні тактичні та технічні характеристики.

Так, наприклад, для забезпечення надійного і сталого зв’язку, що є основою всієї системи управління, між Львовом та Києвом необхідно розгорнути 12-15 радіорелейних станцій. У той же час застосування повітряного пункту управління, як свідчать розрахунки та результати практичних випробувань, дозволяє вирішити це завдання швидше, надійніше та якісніше - достатньо забезпечити баражування цього літака у визначеній зоні повітряного простору.

До того ж, виконання завдання із забезпечення на цьому напрямку стійкого і якісного зв’язку у такому випадку можна виконати значно меншою кількістю особового складу, підкреслили в Міноборони.

У повітряному пункті управління на базі літака Ан-26 є салон оперативного складу з автоматизованими робочими місцями, сучасною комп’ютерно-електронною системою відображення інформації та обладнанням сполучення з іншими автоматизованими системами управління, які використовуються у ЗС України.

Крім того, пункт управління оснащений потужним вузлом зв’язку, який забезпечує усі види зв’язку з абонентами, включно з електронним, а також відповідає стандартам щодо перешкодозахищеності та нормам радіоелектронної протидії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.