За чесні вибори. Місце «підрахуйчика» коштує $10-20тис.

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 3.09.2012 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18260

Технічні партії, що отримали в результаті жеребкування ЦВК місця в окружних виборчих комісіях, продають їх великим політсилам. За місце голови чи секретаря просять 20 тис. доларів. Рядовий член коштує дешевше — 10 тис. доларів.

У Комітеті виборців України (КВУ) прогнозують зміну складу в окружних, дільничних виборчих комісіях до моменту виборів майже наполовину.

«Ми прогнозуємо, що майже половина членів комісій до моменту виборів, ті, які були делеговані, зміняться. Зараз називають навіть певні розцінки. Щоб змінити члена комісії на нового треба заплатити 10 тис. доларів. Щоб замінити члена комісії з керівного складу, голову або секретаря — це коштує близько 20 тис. доларів», — розповів голова правління КВУ Олександр Черненко на прес-конференції в понеділок, 3 вересня.

За його словами, це стало можливим внаслідок того, що маловідомі партії отримали можливість делегувати своїх кандидатів у дільничні та окружні виборчі комісії і які «просто не збираються там працювати». «З цих 19 партій більшість абсолютно невідомі і ніколи не брали активної участі у виборах. І є всі підстави вважати, що ці партії технічні», — зазначив Черненко.

Зокрема, він повідомив, що станом на 30 серпня у 80% комісій вже відбулася зміна складу. «Таким чином, через технічні партії, технічних кандидатів ми отримаємо повністю порушений баланс у комісіях», — підсумував Черненко.

Як повідомлялося раніше, за підсумками жеребкування, проведеного ЦВК, право на включення своїх кандидатур до складу окружних комісій окрім п’яти парламентських фракцій отримали 19 партій з 81, які подали подання.

Зокрема, квоту на включення своїх членів у всі 225 окружкомів отримали партії «Молодь до влади» і «Братство», які висунули по 1 кандидату в мажоритарних округах, «Русь єдина» (3 кандидата), в 221 окружкомі — партія «Русское единство» (5 кандидатів), в 220-ти - «Союз анархістів України» (1 кандидат), в 212-ти — партія «Єдина Родина» (1 кандидат).

У той же час партії «УДАР» Віталія Кличка та ВО «Свобода» не матимуть жодного місця в складі окружкомів


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.