За чесні вибори. Регіонали вже інструктують членів виборчкомів, як реалізувати «правильне» голосування

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.09.2012 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18273

Члени комісії 111-го виборчого округу на Луганщині отримали від «агентів впливу» Партії регіонів вказівку не видавати виборцям бюлетенів по мажоритарникам, а самим їх заповнювати на користь кандидата від ПР.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала Олена Степанець, голова Луганської обласної організації «Еко-регіон», глава юридичного об’єднання «Кодекс».

За словами Степанец, 3 вересня відбулися збори, яке проводили «агенти впливу (так вони себе називали – Авт) від ПР з членами комісії. На зборах були розглянуті завдання, які ставили перед членами дільничних комісій.

«Основні фальсифікації пройдуть в селах, де менше мешканців і менше контролю. На селищах і селах віддалених від міста, де проживає літній і не дуже розумний електорат (поставлено завдання - Авт.) видавати тільки один бюлетень (партійний), а бюлетень по мажоритарникам не видавати, а заповнювати самим «за» кандидата від ПР. На всіх ділянках по можливості робити те ж саме. Вдома по можливості заповнювати бюлетені самим або показувати, де ставити галочку», – повідомила Степанець.

«Тобто людина розписується у корінці, що він отримала 2 бюлетені (бабусі/дідусі вони ж не в курсі, скільки бюлетенів має бути), йде щасливо голосує за улюблену партію, а ось мажоритарника члени дільничних комісій повинні заповнити самі», – пояснила активістка.

За її словами, також до списків виборців вносять всіх померлих людей.

«Це для сіл взагалі важливий варіант. Тобто голосувати на селі будуть так – скільки вдасться записати мешканців, на всіх привезуть протоколи і всі заповнять за Коваля. При підрахунку голосів бюлетень не піднімати і оголошувати «за» Коваля навіть якщо там інший кандидат, або бюлетень зіпсований. Активно-агресивних спостерігачів не буде, а інші члени не знають закон. Тому в стосах бюлетенів за кандидата Коваля будуть всі кого зможуть покласти», – пише Степанець.

Вона також перераховувала додаткові «цінні вказівки», які отримали члени комісії: «не оголошувати, скільки бюлетенів отримано на дільницю» (представники від ПР заявили, що на кожну дільницю привезуть зайві бюлетені – Авт.), «для своїх людей видавати зайві бюлетені реєструвати їх як видані для виправлення помилки», «при здачі бюлетенів та протоколів у ОВК не здавати печатку дільничної комісії, якщо на ОВК виявиться, що голосів мало», «написати уточнений протокол вже без спостерігачів».

Також Степанець повідомляє, що в 111-му окрузі результати виборів мають виглядати відповідно до побажань ПР: 1 місце – Коваль (ПР), 2 – Гайдай (КПУ), 3 - Бондарев (БЮТ), 4 – Степанець (самовисуванець), 5 - Доровской (УДАР), 6 – Баркасов (Україна-Вперед). 7 – Ільченко (самовисуванець).

Як повідомлялося раніше, результати моніторингу громадянської мережі «Опора» засвідчили, що Партія регіонів лідирує за кількістю передвиборчих порушень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.