Хроніки “покращення”. Пальне знову дорожчає

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 5.09.2012 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18283

Від середи, 5 вересня, вартість всіх видів нафтопродуктів у мережах АЗС ОККО і WOG зросла на 5-11 копійок, в залежності від марки палива, про що свідчать дані цінового моніторингу консалтингової групи "А-95".

Так, найпопулярніша марка А-95 стала дорожчою на 11 копійок і коштує тепер 11,10 грн/літр. Дизельне паливо також додало 11 копійок - до 9,90 грн/літр.

Виняток становили станції ОККО в Закарпатській області, де вартість дизпалива піднялася на 1 копійку - до 9,80 гривні/літр, тоді як бензини подорожчали аналогічно іншим регіонам.

За словами експертів, головною причиною подорожчання палива стало подорожчання нафти і нафтопродуктів на зовнішніх ринках. Крім того, все більший тиск на ціни надає девальвація гривні, яка опускається по відношенню до долара вже кілька днів поспіль.

Від “Аратти”: загальновідомо, що ціни на пальне - базові. Тобто, ціна пального закладається у всі ціни на товари і послуги.

Отже, у найближчий час слід очікувати цілком закономірного зростання роздрібних цін на всі товари і послуги, оскільки виробники почнуть перестраховувати свої ризики, пов’язані з діями державних фінансових регуляторів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.