Попов обяцяє у наступному році вирішити проблему столичних парковок

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 6.09.2012 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18298

Наступного року столична влада має намір значно збільшити кількість паркувальних місць. На всіх стоянках хочуть поставити контролерів і відеокамери, приймати оплату будуть тільки по безналу, а за несплату пропонують штрафувати.

Щоправда, задля цього кількість парковок у центрі та на околицях обіцяють збільшити.

За словами глави КМДА Олександра Попова, у столиці розробляється програма «Єдиний паркувальний простір», яку вже восени розглянуть депутати Київради. А з наступного року її почнуть реалізовувати, пише газета «Сегодня».

Планується, що програма буде повністю реалізована до 2015 року, на неї потрібно 1 млрд грн - бюджетних та інвестиційних коштів.

Вирішувати проблему з паркуванням у центрі будуть за допомогою будівництва двох великих підземних паркінгів на Хрещатику і Прорізній, а розвантажувати дороги хочуть за допомогою перехоплюючих паркінгів на станціях метро «Академмістечко», «Святошин», «Сирецька», «Червоний Хутір», «Героїв Дніпра», «Нивки».

Крім того, збільшиться і кількість парковок на проїжджій частині, тротуарі та інших спецмісцях. Всього ж запланували збільшити кількість паркомісць з 70 тис. до 300.

На думку заступника директора КП «Київтранспарксервіс» Дениса Солобаєнка, їх має вистачити для 1,2 млн зареєстрованих у Києві машин.
Крім того, замість звичних паркувальників з’´являться інспектори, які повинні будуть контролювати оплату, а також матимуть право штрафувати тих, хто не розрахувався. Суму штрафу поки не визначили, але неофіційно кажуть від 221 грн. Водночас, паркомати - автомати для сплати стоянки - зміняться.

«Вони будуть розраховувати по безналу (зараз треба кидати купюри - ред.) - за допомогою картки, схожої на картку киянина. На неї можна буде покласти гроші і розраховуватися нею там, де потрібно припаркуватися. Також залишиться вже існуючий розрахунок за допомогою мобільного та чеків», - каже Солобаєнко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.