“Союзна” війна. Білорусь запровадила мито за транзит нафти

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 4.01.2007 11:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1830

Білорусь запровадила мито на транспортування нафти білоруським нафтопроводом. Раніше росіська нафта помпувалася безкоштовно.

"Уряд вводить митний збір на транспортування нафти через Білорусію по нафтопроводу, який знаходиться у власності Білорусії", - сказав прем'єр-міністр Сергій Сидорський журналістам після наради у президента Олександра Лукашенко по питаннях забезпечення країни енергоносіями.

"Мито складе $45 за тонну нафти. Це митний збір на нафту, вона повністю розраховується і є обґрунтованою", - сказав прем'єр.

За його словами, пропозиція ввести митний збір на нафту внесла 31 грудня державна комісія із захисту зовнішньоекономічних інтересів відповідно до закону про регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

"Уряд прийняло рішення про введення мита", - повідомив Сидорський.

За його словами, урядом дана вказівка у встановленому порядку проінформувати Мінекономрозвитку Російської Федерації і компанію Транснафта.

Прем'єр також повідомив, що в цілому відпрацьовані всі питання з Газпромом по газу. "Під час переговорів з Фрадковим ми домовилися про те, що уряди двох країн максимально працюватимуть", щоб зняти цього року всі питання, які були в 2006 році, - сказав Сидорський.

Як ми повідомляли раніше, російський “Газпром” із 1 січня підняв відпускні ціни на російський газ для споживачів Білорусі з $70 до $100 за тисячу кубометрів на кордоні із Росією. Відповідно до нової угоди, підписаної 31 грудня у Москві, Білорусь продасть Газпрому 50% транзитних потужностей “Білтрансгазу” за $2,5 млрд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.