Кияни вийшли на площу захистити свободу слова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.09.2012 18:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18320

Більше трьох тисяч киян та гостей столиці вийшли на акцію протесту проти знищення владою телеканалу ТВі.

Мітинг протесту відбувся на Михайлівській площі.

До громадян звернувся керівник телеканалу Микола Княжицький. Він заявив, що прецедет з його телеканалом виходить за межі суперечки ТВі з державним регулятором чи провайдерами каельних мереж. Всі віключення відбуваються за командою державного керівництва, оскільки журналісти дають в ефір критичні матеріали. Він зазначив, що загальноприйняті стандарти журналістики передбачають об’єктивну інформацію, яка далеко не завжди приємна владі.

За словами Княжицького аналогічна ситуація вже була у 2004 році з 5 каналом.

На мітингу були присутні політики, зокрема Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Валентин Наливайченко, Леся Оробець, Володимир Бондаренко, Ксенія Ляпіна, В’ячеслав Кириленко, Ірина ГеращенкоМикола Томенко, Віктор Уколов, Олександра Кужель, Василь Горбаль. До громадян також звернулися Герой України Степан Хмара та колишній політв’язень Євген Сверстюк.

Протестувальники ухвалили резолюцію, в якій вимагають припинити репресії проти незалежних ЗМІ та припинити тиск на журналістів, відставки членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, припинення цензури в ЗМІ, забезпечення рівного доступу до поширення телесигналу та відновлення мовлення ТВі у повному обсязі.

На мітингі була відсутня партійна символіка.

Міліція не чинила жодних перешкод громадянам у реалізації їхнього конституційного права.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.