У Москві здивовані рішенням Білорусі. Офіційні речники видають стандартний набір фраз

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 4.01.2007 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1834

Рішення Мінська про введення мита на транзит російської нафти виявилося несподіванкою для Москви. Наразі офіційні особи видають лише стандартні фрази, позбавлені будь-якого змісту. Про надійне партнерство.

Російська сторона отримала офіційне повідомлення від Білорусії про введення тарифів на транзит нафти, заявив перший заступник прес-секретаря президента Росії Дмитро Песков, повідомляє (с) Reuters.

В той же час, Д.Песков заявив: "Йдеться про двосторонні відносини Росії і Білорусії і ніщо в зв'язку з цим не може загрожувати постачанням наших енергоресурсів третім країнам". "Росія неодноразово підтверджувала свій статус надійного постачальника, і в даному випадку немає ніякої загрози постачанням", - вказав він.

Раніше сьогодні в ефірі радіостанції "Ехо Москви" віце-президент "Транснафти" Сергій Григорьєв сказав, що компанія поки не має в своєму розпорядженні інформації про введення Білорусією експортного мита на російську нафту. За його словами, ніяких офіційних паперів з Мінська про введення мита не поступало.

Нагадаємо, що 3 січня 2007р. після наради у Президента Білорусії Олександра Лукашенко прем'єр-міністр республіки Сергій Сидорський повідомив журналістів, що уряд Білорусії прийняло рішення з 1 січня 2007г. ввести митний збір на транспортування російської нафти по території республіки. За його словами, мито складе $45 за тонну нафти.

Раніше Президент О.Лукашенко пригрозив Росії економічними заходами, якщо найближчим часом не врегулюється питання з постачаннями нафти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.