Завтра європаламентарі знову говоритимуть про Україну

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.09.2012 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18358

Європейський парламент 12 вересня розглядатиме проект Резолюції щодо зовнішньої та безпекової політики Євросоюзу, який підготовлений депутатом Європейської народної партії (Німеччина) Ельмаром Броком.

Про це повідомляє група глобальної розвідки Geostrategy.

Пункт 54 проекту Резолюції присвячується виключно Україні.

У ньому, зокрема, йде мова про те, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стане можливим лише у разі, якщо Київ забезпечить стабільність та ефективність роботи судової системи, припинить переслідування за політичними мотивами, а також поважатиме основні демократичні принципи. Євросоюз також розглядає проведення парламентських виборів в Україні у жовтні 2012 року як своєрідний тест на демократію. У цьому зв’язку ЄС забезпечить у необхідних обсягах фінансування місії спостерігачів від ЄС за проведенням парламентських виборів в Україні.

Експерти Geostrategy відзначають, що фактично, такі формулювання до українського питання свідчать про наміри Європейського Союзу дочекатися проведення в Україні парламентських виборів і лише після цього давати оцінки характеру їх проведення, а також робити відповідні зовнішньополітичні висновки.

Як повідомлялося раніше, екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликає європейських політиків вже на цьому етапі виборчої кампанії дати їй оцінку як такої, що не відповідає європейським демократичним стандартам і стандартам ОБСЄ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.