Євроінтеграція. Чи буде в цьому році саміт Україна-ЄС?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.09.2012 09:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18362

Офіційний Брюссель очікує від України виконання певних умов, за яких проведення цьогорічного саміту Україна-ЄС буде можливим.

Про це йдеться у письмовій відповіді Майї Косьянчич, речника Високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки, на запит кореспондента УКРІНФОРМу щодо перспектив і термінів проведення цьогорічного саміту Україна-ЄС.

«Готуючись до щорічного саміту, Європейський Союз очікує від України реальних дій, особливо у таких трьох сферах: вибори, а саме - зобов’язання України щодо підготовки та проведення парламентських виборів у жовтні; стосовно вибіркового правосуддя, де таким доказом можуть бути кроки з виправлення наслідків застосування вибіркового правосуддя у справах Тимошенко, Луценка та інших, що також потребує подальших кроків у проведенні судової реформи; а також щодо реформ, де доказом має стати прискорення у процесі виконання Порядку денного Асоціації», - йдеться у відповіді речника Високого представника ЄС.

Як наголосила Косьянчич, «Євросоюз підтверджує відданість розвитку відносин з Україною, досягненню цілей політичної асоціації та економічної інтеграції».

«Ми сподіваємося, що прогрес у цих трьох питаннях може бути досягнутий з метою створення умов, які будуть більш сприятливими для результатів двосторонніх відносин. Такий розвиток визначить наші цілі та заходи з підготовки до зустрічі в ході цього саміту», - зауважила європейський речник. Вона нагадала, що саміти Україна-ЄС зазвичай відбуваються щороку відповідно до Угоди про партнерство та співробітництво.

Європейська сторона поки що не називає дати проведення саміту Україна-ЄС, який цього року має відбутись у Брюсселі.

Як повідомлялося раніше, екс- голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра висловив сумнів, що цього року відбудеться Україна – ЄС.

XV саміт Україна – ЄС пройшов у Києві 19 грудня 2011 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.