Нацраду пікетують журналісти та шанувальники ТВі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.09.2012 15:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18369

15 журналістів телеканалу ТВі та близько 100 глядачів 12 вересня пікетували Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

Водночас Нацрада проводила засідання з підведення підсумків конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5.

Пікетувальники тримають прапори з логотипами каналу, плакати з вимогами відновити його мовлення і вигукують: «Свободу ТВі!», «Банду геть!» тощо.

Пікетувальники вимагають виконати резолюцію мітингу від 8 вересня, а саме: припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів, відновити мовлення каналу ТВі у повному обсязі, відправити у відставку членів Національної ради, припинити цензуру у ЗМІ та забезпечити мовникам рівний доступ до поширення телесигналу.

За словами журналіста Артема Шевченка, канал вийшов на мітинг 8 вересня, бо зрозумів, що в нього не залишилося інших важелів впливу.

«Саме такий тиск і міжнародний резонанс від цього може змінити цю ситуацію», – вважає Шевченко.

За його словами, ТВі уже вимкнули у більше 80 кабельних мережах.

За даними каналу, у неофіційних розмовах «кабельники» повідомили, що відключення відбувається під тиском Національної ради та її представників у регіонах.

«Навіть якщо припустити, що Нарада не причетна, вона бездіяльна в ситуації з вимкненням нашого мовлення», – заявив Шевченко.

Керівник телеканалу ТВі Микола Княжицький раніше неодноразово заявляв, що відключення каналу в регіонах відбувається за прямою вказівкою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Своєю чергою, голова Нацради з телерадіомовлення Володимир Манжосов заявив, що Нацрада проведе моніторинг провайдерів програмних послуг, які повинні транслювати телеканал ТВі у своїх мережах. Він також спростував заяву, що канал відключають за вказівкою Нацради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.