Львів вимагає звільнити Табачника

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.01.2007 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1837

Всі шість фракцій Львівської міської ради направили звернення у Верховну Раду із закликом звільнити з поста віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Дмитра Табачника.

Про це сказано в спільному зверненні фракцій від 4 січня, повідомляють "Подробності".

"Ми депутати Львівської міської ради, глибоко обурені свідомим приниженням статусу культурної політики, що ведеться останнім часом у нашій державі", - сказано в ньому.

Головною діючою особою в приниженні української культури депутати вважають Табачника.

"Не можна вести культурну політику тільки в інтересах вузького кола україномовної інтелігенції, що просто боїться конкуренції у всьому", - цитують фракції інтерв'ю Табачника журналістові Олесю Бузині.

Міськрада вважає, що цими словами Табачник висловлює нерозуміння того, що культурна політика ведеться в інтересах усього народу й повинна бути спрямована на посилення ролі української мови й культури в суспільстві.

У 2006 році фракція Блоку Юлії Тимошенко Львівської облради також закликала Верховну Раду звільнити Табачника з посади віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань.

БЮТ обвинувачував Табачника в шовінізмі.

Рада призначила Табачника віце-прем'єром у серпні 2006.

У Львівській міськраді 6 фракцій: в "Нашої України" 32 місця, у БЮТ - 25, в "Пори" - 11, в "Свободи" - 9, в УНП - 8, і ПРП володіє 5 мандатами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.