Красуні викликають у чоловіків стрес

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 13.09.2012 05:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18379

Іспанські науковці зробили сенсаційне відкриття - спілкування з красунею викликає у чоловіка справжній стрес, а це загрожує різними хворобами аж до зниження потенції.

З повненькими жіночками чоловіки відчувають себе спокійніше і впевненіше

Суть дослідження, в якому взяли участь більш як 80 студентів чоловічої статі, полягала в тому, що піддослідні мали розв’язувати числову головоломку. При цьому з ними в приміщенні були чоловік і вродлива жінка. Учасникам експерименту заміряли в крові рівень кортизолу - гормону стресу.

Як показало дослідження, коли в приміщенні була прекрасна дама, молоді чоловіки не могли зосередитися, а кількість кортизолу в їхній крові зашкалювала. Якщо жінка залишала кімнату, рівень гормону відновлювався до нормального.

З результатів дослідження видно, що досить 5 хвилин перебування в одній кімнаті з красунею-незнайомкою, щоб у чоловіка підвищився рівень гормону стресу до пікових значень. Науковці порівнюють цей стан з відчуттями людини під час стрибка з парашутом.

Вважається, що такий сплеск кортизолу викликається прагненням представника сильної статі познайомитися з красивою жінкою. Надлишок гормону викликає порушення обмінних процесів. Якщо подібне відбувається регулярно, організм перестає нормально функціонувати, і, як наслідок, виникають різні захворювання, як-от діабет, гіпертонія, імпотенція тощо.

Дослідження англійських науковців показує, що будь-який стресовий стан у сильної половини людства змінює їхнє сприйняття жінок: замість струнких дам вони віддають перевагу огрядним. Провівши експеримент з групою чоловіків, науковці довели цей факт. Що більший стрес відчував представник чоловічої статі, то повнішу жінку він обирав собі в супутниці.

Отже, для того щоб завжди подобатися своєму коханому, тепер потрібно не лише стежити за своєю фігурою, а й за його нервами - інакше він утече до повненької дівчини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.