Тимошенко обшукали, щоб вилучити дозиметри, про які й так було всім відомо

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 13.09.2012 18:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18389

В палаті екс-прем’єра Юлії Тимошенко, яка наразі проходить курс лікування в ЦКЛ №5, провели обшук, вилучивши два дозиметри рівня радиації.

Про це повідомив захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Мене пустили тільки о 15:10. Мені ніхто нічого не пояснював, що тут відбувається. Коли вже по приходу я дізнався, що в цей час в Юлії Володимирівни, проводили обшук в палаті. Перевернули все "догори-ногами" — все це заради того, щоб вилучити в неї два прибори для вимірювання рівня радіації, які в неї вже були давно, про що адміністрація знала", - розказав захисник.

"Таким чином, під виглядом обшуку, були в неї вилучені ці два дозиметри. Для чого це було зроблено, можна тільки здогадуватися, але Юлія Володимирівна зробила заяву, що її фактично позбавили можливості отримувати незалежні результати вимірювання рівня радіації. Вона заявила, що не довіряє офіційним даним", - додав Плахотнюк.

На запитання чому виникла проблема вимірювання рівня радіації, та причини з яких Тимошенко зберігала в себе дозиметри, юрист відповів: "В заяві вона сказала, що були випадки, коли рівень радіації перевищував, прилади так показували. Тому можна припускати все, що завгодно".

"В неї навіть вилучити більше й нічого не могли. Їх навіть в неї не вилучили, а вона сама їх їм показала, тому не знаю, навіщо все було перевертати", - зауважив він.

Окрім того, Плахотнюк розказав, що "пенітенціарна служба була "в курсі" цього всього".

"Там цілодобове спостереження на семи камерах, тому всім, хто "сидить" на моніторах було все видно і всі знали, що це її прилади. Але навіщось зробили цей цирк, цей обшук, в той час коли мали працювати захисники з Юлією Володимирівною. Це не зробили вранці, ввечері, а зробили саме в той час коли треба було працювати захиснику", - резюмував захисник.

Як повідомлялося раніше, вдень Плахотнюка не пускали до екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

"Я вже годину знаходжуся тут, перед дверима, і мене не пускають. При цьому не дають жодних пояснень", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.