Азаров хоче потурбуватися про найбідніших. На тлі нових тарифів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.01.2007 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1839

Уряд готує постанову щодо зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг пенсіонерами - з 20 до 15% їх сукупного доходу.

За повідомленням прес-служби Міністерства фінансів, з метою соціального захисту найбільш вразливих верств населення урядом опрацьовується проект постанови щодо зменшення розміру витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Відзначається, що дана постанова стосуватиметься сімей, які складаються тільки з пенсіонерів та інших непрацездатних осіб.

З 1 січня поточного року передбачається зменшення розміру витрат на оплату житлово-комунальних послуг з 20 до 15% їх сукупного доходу у разі їхнього звернення за призначенням житлових субсидій.

Проект відповідної постанови буде розглянуто на найближчих засіданнях Кабміну.

У повідомленні також йдеться, що у 2006 році загальний обсяг перерахованої з держбюджету місцевим бюджетам субвенції на надання пільг та субсидій населенню в оплаті за спожиті житлово-комунальні послуги збільшився на 36,7% порівняно з 2005 роком і склав 2 млрд 215,5 млн.гривень.

Від “Аратти”: Українська урядова політика - суцільний знак питання для людини із адекватною психікою. Наприклад, навіщо закладати в бюджеті мільярди гривень на так звані субсидії так званим найбіднішим, аби ті, хто насправді відноситься до такої категорії громадян, пройшов принизливу, для людської гідності, процедуру бюрократичного оформлення зазначеної субсидії та її отримав? А не простіше було б за ті ж самі кошти підвищити пенсію (адже, всі найбідніші в Україні - виключно пенсіонери)? А ще мінімальну зарплатню, бо навіть без розрахунків очевидно, що ті, хто її отримують навряд чи “потягнуть” нове комірне?

Але ж ні! Фантазія українських урядовців не може собі уявити життя без армії чиновників, які удають, що працюють, а насправді заважають жити нормальним людям. А ще, напевно, вона ж, фантазія, не видає їм (урядовцям) відповіді: як це так можна жити на одну зарплатню, щоб зовсім не красти....


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.