Тюремники мають свою версію обшуку Тимошенко. Адвокат запідозрив недобре

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.09.2012 19:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18390

Державна пенітенціарна служба України заявляє, що 13 вересня виявила в палаті Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, де утримується екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та її співкамерниця, тайник.

Як повідомляє прес-служба ДПтСу, схованку, замасковану під звичайну книжку (Кримінально-процесуальний кодекс України), було виявлено під час проведення планового огляду приміщення та їхніх особистих речей.

В зазначеній схованці, а також у приліжковій тумбочці вона зберігала заборонені для обігу предмети (технічні пристрої).

Крім цього, в особистих речах Тимошенко було виявлено та вилучено ліки невстановленого походження.

Предмети та ліки передані на дослідження.

В ДПсУ нагадують, що перелік дозволених для зберігання засудженими особами предметів визначається діючим кримінально-виконавчим законодавством.

Крім того, у ДПтС спростували наявну у ЗМІ інформацію «про начебто перешкоджання доступу до засудженої її захисника Олександра Плахотнюка» - «повідомляємо, що зустріч засудженої Тимошенко з Плахотнюком відбулась і тривала до 16:00 години».

В свою чергу адвокат екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк спростовує заяву Державної пенітенціарної служби про виявлення у його підзахисної ліків невстановленого походження.

Про це Плахотнюк заявив після зустрічі з екс-прем’єром.

Адвокат вважає, що ліки, які, згідно із заявою пенітенціарної служби нібито були вилучені при обшуку у Тимошенко, їй могли підкинути.

«Юлія Тимошенко мені повідомила, що у неї були вилучені дозиметри, але ні про які ліки вона мені не повідомляла», - сказав Плахотнюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.