ЦВК затвердила порядок використання відеокамер на дільницях

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.09.2012 21:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18391

ЦВК затвердила порядок здійснення відеоспостереження на виборчих дільницях на виборах 28 жовтня.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні ЦВК у четвер, 13 вересня.

Постанова передбачає, що функціонування системи в режимі відеозапису й збереження відеозображення під час підрахунку голосів здійснюється після закінчення голосування на дільниці.

Установлюється, що функціонування системи відеоспостереження в режимі відеозапису не може бути зупинено раніше підписання остаточного протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів.

При цьому визначено, що функціонування системи в режимі збереження її матеріалів здійснюється впродовж року від дня офіційного оприлюднення результатів виборів.

Крім цього, у документі вказується, що елементи програмно-апаратного комплексу системи, крім веб-камер, установлюються в спеціальну металеву шафу, що закривається на ключ.

Порядком визначаються також дії членів дільничних комісій із забезпечення функціонування системи.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія вирішила створити сайт для трансляції відеозображення, отриманого за допомогою системи відеоспостереження із приміщень дільничних виборчих комісій під час голосування на виборах Верховної Ради.

Постачальником систем відеоспостереження на виборчих дільницях Кабінет Міністрів визначив компанію "Сітронікс Інформаційні Технології" (Київ).

4 липня Верховна Рада виділила ЦВК 993,6 млн гривень для обладнання виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.