Путін має намір ввести утилізаційний збір на імпортну сільгосптехніку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.09.2012 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18402

Президент РФ Владімір Путін вважає за доцільне введення утилізаційного збору на ввезення іноземної сільгосптехніки.

"Я думаю, що це доцільно і, можливо, що головне, не суперечить правилам СОТ", - сказав глава держави на зустрічі з губернатором Ростовської області, коментуючи відповідні пропозиції одного з учасників зустрічі.

"Міністерство економічного розвитку і міністерство промисловості попрацюють на цю тему і в найближчий час представлять пропозицію", - сказав Путін, додавши, що це буде через один-два тижні.

Нагадаємо, Росія встановила порядок справляння утилізаційного збору з автомобілів, в якому не передбачені якісь винятки для транспортних засобів, вироблених в Україні.

Відповідну постанову Про утилізаційний збір стосовно колісних транспортних засобів підписав прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв. Документ набрав чинності з 1 вересня.

Раніше прем’єр-міністр Микола Азаров висловлював упевненість у тому, що введення Росією збори на утилізацію автомобілів не торкнеться України.

Вчора Асоціація автомобільних виробників Укравтопром заявила, що вважає непродуманим рішення Кабінету Міністрів зобов’язати імпортерів російських автомобілів і автобусів забезпечити утилізацію цих транспортних засобів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.