Бізнесмена і політика Василя Даниліва два місяці тримають за ґратами без слідчих дій

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.09.2012 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18408

Мати заарештованого у липні бізнесмена і політичного діяча Василя Даниліва повідомила Радіо Свобода, що за два місяці тримання її сина у СІЗО з ним «не проводилося жодних слідчих дій».

Про це Олена Данилів дізналася від адвоката під час судового засідання 13 вересня, на якому суд задовольнив клопотання слідчого й залишив Даниліва під вартою.

Також вона розповіла Радіо Свобода, що попри звернення до Генерального прокурора , слідчих органів та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської – їй так і не дозволили зустрітися з сином й передати йому речі, їжу та ліки.

Також Олені Данилів невідомі причини, через які її сина перевезли спочатку зі столичного Лук’янівського СІЗО до Кривого Рогу, а тепер збираються перевезти до Харкова.

Матір Василя Даниліва переконана, що справу проти її сина «сфабрикували з політичних мотивів». Вона наголошує, що її син відомий в Україні та за її межами бізнесмен і благодійник.

Василю Даниліву інкримінують організацію замаху на вбивство колишнього віце-президента «Родовід-банку» і співзасновника банку «Союз» Сергія Дядечка. Сам Дядечко не постраждав, тяжко поранено випадкового свідка.

Данилів разом із українським біженцем у Чехії, колишнім міністром економіки України Богданом Данилишиним є співзасновником громадської організації «Українська європейська перспектива», що «об’єднує українців усього світу, які підтримують прозахідний курс розвитку України». На момент арешту Василь Данилів був начальником Центрального виборчого штабу Соціалістичної партії України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.