За чесні вибори. Вартість конституційного права громадянина нині від 50 грн

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.09.2012 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18409

Вартість голосу на цьогорічних парламентських виборах - від 50 до 300 гривень.

Про це заявили у Комітеті виборців України, повідомляє "5-й канал".

На думку представників КВУ, саме прямий підкуп у мажоритарних округах буде вирішальним під час голосування. Нині спостерігачі вже зафіксували кілька фактів підкупу виборців, зокрема - на Вінниччині та Луганщині.

Утім, жодної кримінальної справи за цими епізодами - як і взагалі за фактом підкупу кандидатами за всю історію виборів в Україні - так і не порушили.

Як заявив голова КВУ Олександр Черненко, "ці вибори є дуже споживацькі. Виборець дуже розчарований, він не бачить того, за кого він хотів би голосувати. А цей - хоч гроші дає. Це явище стає масовим, і якщо його зараз не зупинити, я відчуваю, що на мажоритарці у нас багато кандидатів просто куплять виборців".

Від “Аратти”: цікаво, чи є в Україні прокуратура, МВС і решта "провоохоронців", які б мали пильно слідкувати за дотриманням законодавства під час виборів? Чи всі їхні сили кинуті на війну з агітацією опозиції?

Врешті, не зрозуміло чим займаються штаби опозиції? Чому майже немає судових позовів щодо підкупу виборців?

І геть зовсім не зрозуміло, навіщо в Україні ЦВК, якщо закон порушується на кожному кроці, а про зняття кандидатів-порушників з реєстрації навіть не йдеться?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.