У Чечетова проблеми з рукою? Регіонали запропонували парламенту працювати один день на тиждень

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.09.2012 13:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18419

Фракція Партії регіонів запропонувала Верховній Раді перед виборами працювати один день на тиждень.

Зокрема, голова фракції Олександр Єфремов зазначив, що попередні скликання парламенту в передвиборчий період не працювали.

"Що стосується ситуації, яка складається сьогодні, працювати в атмосфері, коли залишається кілька людей, які заважають роботі більшості, яка намагається проголосувати, напевно, більш ефективно можна працювати в тому форматі, коли ми визначаємо один день робочий пленарний, формуємо порядок денний", - сказав він.

Регіонал вважає, що на порядку на цей пленарний день повинні бути внесені проекти законів, які є першочерговими для Кабінету міністрів, Національного банку, а також окремі депутатські законопроекти.

Зокрема, Єфремов відзначив доцільність першочергового розгляду парламентом низки законопроектів про право власності на землю: №11120 про внесення змін до Податкового кодексу в частині укладення договорів про розподіл продукції, №11213 про укладення та виконання договорів про розподіл продукції, №11128 про придбання права власності на землю.

Крім того, він наголосив на необхідності розгляду законопроектів №10492 про створення єдиного державного демографічного реєстру та №4736 про встановлення кримінальної відповідальності за використання незаконно зроблених, отриманих чи підроблених марок акцизного збору і голографічних захисних елементів при продажу товарів.

За його словами, ці законопроекти необхідні для продовження роботи щодо запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Також Єфремов назвав серед законопроектів, які потребують нагального розгляду, проект №11202 про державний Земельний банк.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував парламенту працювати 18 вересня в пленарному режимі, 19-21 - у комітетах. "Є пропозиція працювати у вівторок до кінця порядку денного, а в середу - п’ятницю - в комітетах", - сказав він. За його словами, більшість підтримує дану пропозицію.

Як відомо, парламентські вибори відбудуться 28 жовтня цього року. Раніше опозиційні фракції заявили, що в період, який залишився до виборів, сконцентруються на роботі з виборцями у регіонах. Крім того, опозиція зажадала, щоб члени Кабміну, які балотуються в Раду, пішли у відпустку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.