Американські спостерігачі вже помітили адмінресурс

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.09.2012 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18421

Українська влада повинна відмовитися від використання адмінресурсу і надати вільний доступ до ЗМІ всім учасникам виборчого процесу.

Про це ідеться у рекомендаціях передвиборчої делегації Національного демократичного інституту США, оприлюднених сьогодні у Києві.

За словами експерта з виборчих питань, колишнього губернатора штату Нью-Джерсі Крістін Тодд-Вітманн, тривогу міжнародних спостерігачів викликає також низький рівень довіри українців до політиків.

«Місцеві вибори 2010 року, ув’язнення лідерів опозиції викликають велике занепокоєння, оскільки вони спричинили зменшення довіри українців до політичних інститутів. Для подолання цього скептицизму потрібна політична воля. На цих виборах для усіх учасників найважливіше -це повернути довіру українського народу», -вважає Тодд-Вітманн.

Цими вихідними члени делегації Національного демократичного інституту США у Києві, Дніпропетровську та Львові зустрілися з різними учасниками виборчого процесу: представниками політичних партій, кандидатами у мажоритарних округах, громадськими організаціями і представниками ЗМІ.

За словами Тодд-Вітманн, оприлюднені нині рекомендації підготовлено зокрема і за результатами цих зустрічей.

Вона також повідомила, що рекомендації вже передали в органи державної влади, Центральну виборчу комісію, офіси політичних партій та кандидатів.

Нагадаємо, Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) 11 вересня констатувала активне використання адміністративного ресурсу кандидатами в депутати Верховної Ради під час виборчої кампанії.

ENEMO закликала всіх учасників виборів утримуватися від незаконних методів агітації та зловживання державними ресурсами для просування своїх кандидатур.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.