NASA буде проектувати людиноподібних роботів для космічних місій

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.09.2012 21:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18426

Американське космічне агентство NASA виділило вісім грантів на робототехнічні проекти на загальну суму у 2,7 мільйона доларів - серед переможців відбору, зокрема, розробки деталей для людиноподібних роботів, йдеться в повідомленні агентства.

У рамках національної програми з підтримки розвитку робототехніки National Robotics Initiative NASA спільно з Національним науковим фондом (NSF) вибрало вісім проектів, які отримали гранти обсягом від 150 тисяч до 1 мільйона доларів.

Переможцями відбору стали кілька проектів з розробки "скелетів" та систем пересування для людиноподібних роботів, які могли б замінити людину під час роботи у небезпечних умовах.

Крім того, фінансування отримали розробники системи розпізнавання загроз рельєфу місцевості на відстані для марсоходів та інших роверів, "шкіри" для роботів, необхідної для спрощення механізму зворотного зв’язку, а також група, яка розробить "робомотузки" - довгих, тонких і м’яких роботів, здатних, наприклад, проникати у місця, недоступні звичайним "скелетним" роботам.

"Автоматичний астронавт NASA, Робонавт, на борту Міжнародної космічної станції уже проходить випробування, щоб потім допомагати астронавтам і звільняти їх час для наукових експериментів та складних інженерних робіт.

Нові проекти, відібрані у рамках National Robotics Initiative, допоможуть нам у досягненні нових цілей - місії на астероїд у 2025 році та пілотованого польоту на Марс у 2035 році", - заявив директор з технологій NASA Мейсон Пек (Mason Peck).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.