Янукович має намір виконувати рішення ЦВК по референдуму

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.01.2007 21:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1844

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає, що рішення Центральної виборчої комісії щодо референдуму по НАТО і ЕЭП необхідно виконувати.

Про це він сказав коментуючи рішення ЦВК про визнання дійсними підписних листів на підтримку проведення референдуму, повідомила прес-служаі Партії регіонів.

Державний орган, непідконтрольний ніякій гілці влади, виніс свій вердикт, який ми всі повинні виконувати», - сказав він.

При цьому Янукович підкреслив, що суспільство повинно бути підготовлено до «ухвалення відповідальних рішень» і в зв’язку з цим «великого значення набуває час проведення референдуму». «У ідеалі, цей захід повинен проходити в спокійнішій атмосфері. Наша країна тільки почала загоювати рани від суспільного протистояння, налагоджувати складний процес пошуку компромісів», - пояснив Янукович.

«У цих умовах чергове загострення політичної ситуації, коли відвернення уваги і сил суспільства від насущних потреб соціально-економічного розвитку, не є оптимальним з погляду вищих державних інтересів», - підкреслив прем’єр-міністр. «Якщо ми живемо за законами демократичного суспільства, то повинні поважати, а головне - неухильно дотримуватися демократичних принципів незалежно від контексту і персоналій», - додав він.

Янукович також нагадав, що його особиста позиція і позиція Партії регіонів щодо проведення референдуму «була чіткою і однозначною - всі рішення, які серйозним чином стосуються життя і інтересів кожного українця, повинні прийматися не поспішно, не шляхом проштовхування і грубого тиску, а тільки після ретельного аналізу, обліку всіх «за» і «проти», а головне - з обов’язковим ознайомленням з думкою суспільства».

При цьому глава уряду сказав, що гарантує створення необхідних умов для проведення дискусії з питань, які будуть винесені на референдум щодо НАТО і ЕЭП. «Як глава уряду я гарантую - згідно чинному законодавству будуть створені всі умови для проведення докладної, чесної і відкритої дискусії з питань, винесених на референдум, а його результати повною мірою відображатимуть громадську думку», - заявив Янукович.

Нагадаємо, 29 грудня 2006 року Центральна виборча комісія підвела підсумки збору підписів громадян України під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу в НАТО або ЕЭП. На засіданні Центрвиборчкому були визнані дійсними 4431673 підписи. При цьому голова ЦВК Ярослав Давидович підкреслив, що в Центральну виборчу комісії поступили 4656182 підписи, ЦВК перевірила більше двох мільйонів підписів, і на підставі цих перевірок 224 509 підписів не підлягають обліку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.