Відлуння газової війни. Європа всерйоз вирішила позбавитися від російської газової залежності

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.09.2012 10:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18440

Єврокомісія склала проект закону, який зобов’язує країни-члени ЄС об’єднати свої енергетичні системи до кінця 2014 року на основі Третього енергопакету в єдуну мережу, для зниження залежності від «неєвропейських» постачальників.

Цей закон схвалив внутрішню лібералізацію купівлі-продажу газу і заборонив комерційний контроль за «блакитним золотом» з боку монополістів, які не входять в ЄС, пише Маттео Каццулані в статті для Il Legno Storto.

Проект закону, що став відомим завдяки агентству Reuters, був складений заради трьох цілей.

Перша - реальна інтеграції Старого Світу в енергетичній сфері, друга - зниження залежності від поставок з Росії (єдиний європейський енергетичний ринок дозволяє отримувати газ з Норвегії, Північної Африки і Катару, а не тільки Росії), третя - екологічна (об’єднання всіх газопроводів 27 європейських країн в єдину мережу і вільна циркуляція газу дозволять країнам, залежним від російських поставок, не використовувати для скорочення цієї залежності вугілля, який є дуже шкідливим для навколишнього середовища).

Слова європейського комісара з енергетики Гюнтера Еттінгера підтверджують проект закону, розробленого Європейською комісією. Еттінгер хоче, щоб протягом декількох років були розроблені загальні ціни для всіх європейських енергетичних компаній, змушених укладати контракти з неєвропейськими постачальниками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.