Українці не надто переймаються захистом особистої інформації

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 19.09.2012 12:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18442

34% українських користувачів інтернету встановлюють повторювані або паролі, що легко запам’ятовуються.

Крім того, за результатами опитування компанії O+K Research, 6% користувачів використовують один пароль на всі облікові записи.

Дослідження показало, що тільки третя частина опитаних в Україні використовує 5 і більш захищених паролем сервісів та додатків. В результаті, захист комп’ютера і особистих даних знаходиться під загрозою, підкреслюють експерти антивірусної компанії Лабораторія Касперського.

При цьому серед користувачів 25 країн світу, цифрові дані 34% опитаних практично не захищені, так як часто використовуються небезпечні паролі, які легко підібрати навіть без використання спеціальних методик.

Крім того, близько 15% опитаних використовують поєднання цифр 123456 або подібне, а 6% користувачів - слово "пароль".

Експерти нагадують, такі користувачі схильні до ризику втратити важливу інформацію. "Злом облікового запису інтернет банкінгу, для якої використовується елементарний пароль, не становить особливої праці", - підкреслюють експерти антивірусної компанії.

Варто відзначити, що 51% користувачів віддає перевагу запам’ятовувати паролі, що, на думку експертів, є непоганим рішенням, однак може стати причиною спрощення паролів і використання одного пароля для декількох облікових записів. Крім того, 51% користувачів забували потрібний пароль хоча б раз у житті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.