За чесні вибори. Влада пропонує побалакати на тему “каруселів”

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.09.2012 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18448

Основні політсили країни повинні обговорити проблему масового зміни виборчих адрес у низці мажоритарних округів.

Про це під час брифінгу після засідання Ради регіонів заявив перший віце-прем´єр Валерій Хорошковський.

«Це не порушення ... але це - проблема законодавства. Сьогодні Президент розпорядився вивчити це питання і вирішити, якщо це можливо, на рівні Центрвиборчкому», - зазначив віце-прем´єр.

«Ця проблема дійсно існує, але сьогодні будь-яка зміна виборчого законодавства - м´яко кажучи, досить складна справа, і може відбуватися тільки за допомогою консенсусу. Тобто на тій же основі, на якій приймалося рішення щодо цього закону (про вибори народних депутатів України. - ред.). Якщо всі політсили погодяться з тим, що ця норма є проблемною, то ми її обов´язково або приберемо, або змінимо - щоб припинити масові міграції виборців для голосування за того чи іншого кандидата», - підкреслив Хорошковський.

Як повідомлялося раніше, представник Партії регіонів у Центрвиборчкомі Володимир Забарський звернувся до МВС з проханням перевірити обґрунтованість дозволів на масову зміну місць голосування виборців у трьох областях.

Відомості про кількість громадян, що вирішили змінити місце голосування, свідчать, що на 12 вересня 3291 осіб виявили бажання віддати свій голос за межами округів, де вони зареєстровані. При цьому найбільше таких виборців хочуть проголосувати в Ірпінському, Солом´янському, Печерському і Дарницькому округах, де балотуються кандидати від влади: Петро Мельник, Максим Луцький, Алла Шлапак та Ігор Баленко відповідно.

У зв´язку з цим народні депутати від опозиції звернулися до Конституційного суду з проханням визнати неконституційною норму, що дозволяє голосувати за мажоритарних кандидатів за відкріпними.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.