Перший “дзвіночок”. Сенат США обговорює резолюцію щодо санкцій до українських посадовців

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.09.2012 10:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18455

Комітет з міжнародних відносин Сенату США в четвер одноголосно прийняв проект резолюції із закликом звільнити з ув’язнення колишнього прем’єра Юлію Тимошенко..

Про це йдеться на офіційному сайті одного авторів резолюції сенатора Джеймса Інхофа.

Резолюція написана у співавторстві, із представником більшості в Сенаті США сенатором Диком Дурбіном.

"Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивоване ув’язнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко", - сказано в тексті резолюції, оприлюдненій на персональному сайті Інхофа в середу ввечері.

Відповідно до резолюції, сенат США закликає адміністрацію Януковича негайно звільнити Тимошенко й інших політичних ув’язнених.

Також Сенат просить Держдепартамент і Організацію з безпеки й співробітництву в Європі (ОБСЄ) "чинити спільний багатосторонній дипломатичний тиск на президента Януковича, щоб звільнити Тимошенко".

Також сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув’язнення Тимошенко й погане поводження з нею".

"Ця резолюція рішуче й очевидно звернена до уряду України: вибірковому судовому переслідуванню політичних опонентів немає місця в демократичному суспільстві. Екс-прем’єр Тимошенко має бути негайно звільнена", - сказав Дурбін.

"Резолюція є доповненням до міжнародного аналізу й протестів із приводу порушень, які зараз відбуваються в Україні, підтверджуючи при цьому міцну підтримку Сенату Тимошенко й політичних ув’язнених в усьому світі", - відзначається в документі.

Як відомо, у Конгресі США також зареєстровано резолюцію за авторством конгресмена-республіканеця Крістофера Сміта, який також пропонує ввести санкції проти українських чиновників, причетних до порушення прав людини.

Як повідомлялося раніше, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-м році.

Вона відбуває покарання в Качановской виправної колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. У цей час проходить лікування в харківській лікарні залізничників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.