Азаров обіцяє не підвищувати комунальні тарифи після виборів

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 20.09.2012 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18465

Уряд України не має наміру підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги та переглядати вартість газу для населення після парламентських виборів, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров в інтерв’ю українським телеканалам 20 вересня.

«Я заявляю, що для нас вибори — це проміжний (етап). Ми не проводимо економічну політику до виборів одну, а після виборів іншу і тому нічого не станеться після 28 жовтня. Ніяких рішень про підвищення не буде», — сказав Азаров.

Разом з тим прем’єр повідомив, що питання тарифної політики в комунальній і газовій сфері знову обговорювалися з представниками фонду під час останньої технічної місії в Україну в кінці серпня початку вересня. В рамках зустрічей з представниками МВФ, зазначив прем’єр, українська сторона висловила зацікавленість у співпраці з МВФ та іншими європейськими фінансово-кредитними установами в реалізації програм підвищення енергоефективності української економіки.

Нагадаємо, МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд дол. Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд дол, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Востаннє місія МВФ перебувала в Україні 21-28 травня. Глава місії МВФ Крістофер Джарвіс після завершення візиту до Києва заявив, що фонд готовий повернутися до обговорення питання фінансування України, однак лише після того, коли побачить намір влади країни продовжити реформи. Серед умов відновлення фінансування глава місії назвав підвищення цін на газ для населення, збільшення гнучкості курсу, забезпечення запланованого рівня дефіциту бюджету і вирішення низки завдань у банківському секторі

МВФ заявив про відсутність часових рамок для відновлення співпраці за угодою stand-by.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.