Гарант втрутився у вибори. Махінації з відкріпними будуть коштувати до 5 років позбавлення волі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.09.2012 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18470

Виборці, які раніше подали заяви про зміну місця голосування на інший округ скоріше за все будуть повернуті голосувати у свій округ.

Про це заявила радник президента з юридичних питань Олена Лукаш на брифінгу в п’ятницю.

Вона повідомила, що Президент України звернувся до міністра внутрішніх справ та голів держадміністрацій з проханням вжити вичерпних заходів щодо недопущення маніпулювань і спотворення волевиявлення виборців в одномандатних виборчих округах.

Їм доручено здійснювати жорсткий контроль за виконанням постанови ЦВК від 13 вересня, якою встановлюється новими вимоги для місця голосування виборців.

Як відомо, відповідно до постанови, виборець тепер має надати документ, який би підтвердив необхідність зміни місця голосування.

Лукаш відзначила, що після ухвалення цієї постанови, масова міграція виборців у кілька округів припинилася.

Радник Президента попередила всіх, хто планував влаштувати "виборчий туризм" та спотворення даних державного реєстру виборців, що це є злочин, за який передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Вона також застерегла громадян від участі у подібних акціях і не ставати співучасниками злочинів.

"Щодо аномальних переміщень, які вже склалися, то завдяки злагодженій роботі ЦВК, МВС та місцевих органів влади вони будуть скасовані", - заявила Лукаш.

Як відомо, найбільша кількість заяв про зміну місця голосування подана на 95 округ, де балотується Петро Мельник, 222 окрузі, де балотується Максим Луцький та у Печерському районі Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.