Наскільки соціологія відповідає дійсності?

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 24.09.2012 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18480

В Україні немає політичних зірок

Про це сказав директор Агенства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Наша політика сіра, бо немає політичних зірок. Ці люди, які йдуть голосувати — як правило, голосують за зірок. А вони не з’являються, бо немає нормальної конкуренції", - сказав Бала.

Він зауважив: через те, що сьогодні майже всі кандидати намагаються роздавати гречку, це призведе до того, що виборець буде дезорієнтований.

"Раджу брати всім: 200 + 50 — це вже 250 грн. Ці гроші були відібрані у людей. Леонід Михайлович (Черновецький — Gazeta.ua), коли починав цю практику — а він людина не жадібна — знав, що прийде до влади і все компенсує", — додав політолог.

За словами Бали, на сьогодні ніхто не знає, скільки набере яка з політичних сил.

"Соціологічні дані не відповідають дійсності: є округи, де більше 55% відмовляються відповідати. Луганська та Донецька області — це 15% всіх виборців України і зараз є інтригою, хто займе друге місце", — додав він. При цьому Бала зазначив, що 300 провладних голосів в парламенті після виборів — це міф.

"У них реально не може бути 300 голосів за жодних умов, але питання: чи буде серед мажоритарників 20-30 нормальних людей. Тоді в парламенті може бути еволюційне оновлення", — наголосив Бала.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.