Сьогодні стартувала інтернет-акція протесту проти криміналізації наклепу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.09.2012 10:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18490

У вівторок в інтернет стартувала акція протесту проти "регіонального" законопроекту про наклеп, який Верховна Рада прийняла в першому читанні.

Цей закон стосується не лише журналістів, але й усіх громадян, і є загрозою для всього громадянського суспільства.

"Бо до наклепів можуть віднести будь-яке публічне висловлювання або коментар у ЗМІ, якщо суд вирішить, що воно може завдати шкоди честі та гідності людини. Цей закон є загрозою для всього громадянського суспільства", - наголошується у спільній заяві журналістів.

"Ми протестуємо проти законопроекту, який вводить покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до п’яти років за наклеп", - сказано у спільній заяві.

"Впевнені, що цей законопроект, запропонований представником Партії Регіонів Віталієм Журавським і вже підтриманий у першому читанні ПР, КПУ та Народною Партією, зруйнує свободу висловлювань у країні, оскільки змусить багатьох журналістів відмовитись від будь-якої критики на адресу влади, котра може бути згодом названа наклепом", - йдеться у заяві.

"Ми також упевнені, що враховуючи стан судової системи України, цей закон буде використовуватися вибірково проти журналістів, які публікують критичні матеріали на адресу влади", - пояснюють журналісти.

Вважаємо, що парламентська більшість під виглядом закону про наклеп вводить закон про цензуру, і тому вимагаємо відкликати цей законопроект.

Інтернет-видання закликають людей захистити своє право на інформацію і сказати "НІ закону про наклеп".

Також журналісти закликають людей звернутися до депутатів, які проголосували за цей закон і запитати "чому вони це зробили".

"Ви також можете зателефонувати або написати листа в центральний офіс Партії регіонів і в Адміністрацію Президента та дізнатися, навіщо регіонали голосували за законопроект, і що про нього думає Президент", - сказано в повідомленні.

Адреси і телефони, взяті з відкритих джерел, ви можете дізнатися тут.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.