1 жовтня українці протестуватимуть проти криміналізації наклепу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.09.2012 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18493

Громадські організації закликають небайдужих громадян 1 жовтня прийти на акцію протесту проти закону про наклеп.

Про це сказала сьогодні журналістам на прес-конференції виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

Сюмар зазначила, що 1 жовтня погоджувальна рада у Верховній Раді буде вирішувати, коли ставити законопроект на голосування. Вона нагадала, що спочатку звучала дата 16 жовтня, коли планувалося поставити законопроект на друге читання.

Сюмар підкреслила, що при першому читанні законопроекту був ряд порушень, зокрема він не розглядався профільним Комітетом з питань свободи слова.

«Через це з’явилася вимога журналістів, громадських організацій відмінити голосування за законопроект у першому читанні, враховуючи ряд процедурних порушень. Незважаючи на це, можливо 1 жовтня погоджувальна рада прийме інше рішення і не виключено, що законопроект винесуть на голосування вже у вівторок 2 жовтня . Саме тому громадські організації закликають 1 жовтня під Верховною Радою всіх небайдужих до цієї теми показати свою позицію і підтримати акції протесту, щоб продемонструвати політикам ставлення до цієї законодавчої ініціативи», - сказала вона.

Як повідомлялося раніше, 18 вересня Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект, що вводить кримінальну відповідальність за образу й наклеп.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.