Хроніки дерибану. Оновлений за народні гроші “Бориспіль” віддадуть багатіям

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.09.2012 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18510

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" рішенням Кабміну був внесений до списку об’єктів держвласності, що підлягають передачі в концесію на конкурсній основі, повідомили в Мінінфраструктури.

"Аеропорт "Бориспіль" буде трансформований в міжнародний хаб: для цього планується залучити професійного експлуатанта з міжнародним досвідом роботи", - зазначає відомство.

Згідно з рішенням уряду, ключове завдання концесії - вирішити ряд проблем, що накопичилися аеропорту, пов’язаних з рівнем обслуговування пасажирів і авіакомпаній, забезпечивши ефективне управління "Борисполем" і створення умов для збільшення пасажиропотоку.

"Перевага даної форми роботи полягає в тому, що сам аеропорт залишається у державній власності, при цьому інвестиційне навантаження бере на себе приватний інвестор. Для аеропорту "Бориспіль" це дуже важливо - адже все, що було побудовано до Євро-2012, в основному, будувалося за кредитні кошти", - повідомив заступник глави Мінінфраструктури Дмитро Демидович.

Як повідомлялося раніше, в рамках підготовки України до футбольного турніру Євро-2012 на аеропорт "Бориспіль" було витрачено близько 5,5 млрд гривень. Левова частка цих коштів була виділена з бюджету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.