За останній рік побили близько 20 журналістів, і ніхто за це не відповів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.09.2012 10:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18522

За останній рік відбулося близько двадцяти випадків побиття журналістів, однак жодна людина не понесла за це відповідальність за 171 статтею Кримінального кодексу про перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Про це в ефірі 5 каналу заявив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець.

«За останній тільки рік існує близько двадцяти випадків побиття, не перешкоджання, а побиття журналістів. Ні по одному з цих випадків, ніхто не відповів. Тож, коли виходить Президент і каже: ми захищаємо свободу слова - це основа демократичної держави - це бла, бла, бла... Ніяких дій, коли б людину притягнули за 171 статтею Кримінального кодексу і він би відповів. Немає цього навіть тоді, коли є відео, на якому б’ють журналіста, ми ж знаємо ці випадки. Тому між словами і тим, що відбувається, велика прірва», - зазначив голова парламетського Комітету.

Як повідомлялося раніше, Президент Віктор Янукович заявив під час зустрічі з представниками провідних світових ЗМІ - учасниками 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів, що Україна налаштована на розвиток сучасного медіа-простору як важливої складової демократії та ефективного громадянського суспільства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.