Литвин обіцяє, що завтра парламент скасує голосування за криміналізацію наклепу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.10.2012 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18535

Сьогодні перед Верховною Радою відбулася акція протесту проти криміналізації відповідальності за наклеп.

Близько тисячі журналістів, активістів громадських організацій та політичних партій пікетували будинок парламенту, де відбувалася погоджувальна рада представників парламентських партій.

Демонстранти прийшли на акцію з чистими аркушами паперу, що символізувало «порожні новини» після прийняття закону в цілому, та вигукували «Ганьба» «Тюрми бандитам, а не журналістам» вслід депутатам, котрі підходили до Комітетів.

Журналісти, які виступали на мітингу, зокрема наголошували, що вимагатимуть від Європейського союзу припинити видавати візи тим депутатам, котрі за нього голосували, а також обіцяють під час кожної зустрічі з цими депутатами піднімати питання щодо мотивів прийняття цього закону.

Народні депутати від опозиції Юрій Стець та Микола Мартиненко згодам повідомили, що спікер парламенту Володимир Литвин пообіцяв, що завтра на пленарному засіданні буде розглянуто проект постанови Журавського про скасування результатів голосування за його законопроект у першому читанні. За словами Мартиненка, депутати від більшості «грали в мовчанку» щодо подальшої долі скандального законопроекту.

Учасники мітингу вирішили не припиняти акції протесту і закликали громадян зібратися завтра перед будинком парламенту щоб домогтися остаточного зняття законопроекту про криміналізацію наклепу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.