Лідер фракції Партії регіонів підтримує криміналізацію наклепу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.10.2012 20:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18538

Голова фракції ПР Олександр Єфремов підтримує введення кримінальної відповідальності за наклеп.

Про це Єфремов повідомив 1 жовтня на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів.

"Я живу за заповідями. Зокрема, там є дев’ята заповідь (не свідчи неправдиво, - ред.) ... Я голосував у першому читанні, і якщо в подальшому буде можливість голосувати за даний законопроект, я буду за нього голосувати і відкрито про це говорю" , - наголосив Єфремов, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Голова фракції «регіоналів» запевнив, що законопроект "в меншій мірі стосується журналістів", оскільки йдеться про посилення відповідальності у тому випадку, якщо поширена інформація спричинила за собою тяжкі наслідки.

"Припустимо, вас оббрехали, ви не витримали і померли", - пояснив «регіонал».

Він також пояснив, що причиною до написання законопроекту послужив конкретний випадок з життя. Зокрема, під час однієї з виборчих кампаній батька одного з кандидатів представили поліцаєм, тоді як він служив в Радянській армії під час Другої світової війни. "Людина не витримала і померла", - прокоментував Єфремов.

Як повідомлялося раніше, 1 жовтня журналісти та представники громадських організацій провели акцію протесту проти ухвалення законопроекту про наклеп біля комітетів Верховної Ради. Зокрема, вони оголосили, що у разі ухвалення цього закону вимагатимуть від Європейського союзу припинити видавати візи тим депутатам, котрі за нього голосували, а також обіцяють під час кожної зустрічі з цими депутатами піднімати питання щодо мотивів прийняття цього закону.

Журналісти також закликали громадськість прийти 2 жовтня під Верховну Раду для продовження протесту проти законопроекту про наклеп.

А у парламенті голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував поставити до порядку денного на 2 жовтня проект постанови про скасування результатів голосування за прийняття законопроекту про наклеп.

Але колеги автора законопроекту з Партії регіонів,ще не прийняли остаточного рішення про підтримку скасування законопроекту.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, яким вводиться кримінальна відповідальність за наклеп, 18 вересня. Автор законопроекту депутат від фракції Партії регіонів Віталій Журавський.


25 вересня Журавський повідомив, що відкликає цей законопроект.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.