Вибори-2012 нагадують 2004 рік

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.10.2012 20:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18539

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що виборча кампанія-2012 за рівнем порушень нагадує президентські вибори 2004 року.

«На моїх очах проходили дві парламентські кампанії та дві президентські – але жодного разу виборчий процес не був таким важким, як зараз… У багатьох моментах ці вибори схожі на вибори-2004, бо такий бруд, як зараз, був хіба що тоді. Вибори 2006 року були майже ідеальними, вибори 2007 року наближалися до них, на виборах 2010 року теж не було так багато негативних фактів, як зараз», – сказав Магера.

За його словами, повернення мажоритарної складової додало чимало проблем, зокрема, щодо підкупу виборців. «Кандидати ще ніколи не робили його так відкрито та самовпевнено. По-друге, мене дивує практика діяльності судових органів, коли щодо одних кандидатів ухвалюється одне рішення, а щодо інших, в такій самій ситуації, абсолютно протилежне. Крайня заполітизованість виборчого процесу, випадки псування білбордів фарбою, нападу на намети агітаторів та на самих агітаторів не прикрашають виборчий процес», – сказав Магера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.