Жителі підмосковного міста Домодєдово хочуть створити Російську демократичну республіку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.10.2012 04:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18543

Жителі підмосковного міста Домодєдово звернулися до Європейського союзу з проханням про визнання за ними права на самовизначення. Ініціативна група має намір створити у складі РФ Російську демократичну республіку.

Герб Російської демократичної республіки

Про це повідомила «Асоціація адвокатів за права людини», що представляє інтереси жителів Домодєдово.

«Російська Демократична Республіка має бути інтегрована в Європейський Союз і визнана іншими державами, знаходячись при цьому у складі РФ під особливим статусом», - йдеться у зверненні.

Ініціативна група повідомляє ЄС, що «російська влада грубим чином порушили принципи демократичного суспільства, проігнорувавши результати референдуму 2007 року, коли майже 100% жителів Домодєдово проголосували проти будівництва платної дороги у межах округу».

Питання на референдумі ставилося так: «Чи згодні Ви, аби автомобільна дорога М4 «Дон» стала платною, а Каширське шосе її безкоштовним дублером?». Жителі Домодєдово одноголосно проголосували проти, проте будівництво розв’язок розпочалося у 2009 році, а перехід на платне користування М4 був запланований на літо 2012 року. Місцева влада вимагає у губернатора Московської області Сергія Шойгу не вводити стягування плати за проїзд по трасі. Зокрема, під загрозою знесення опинилося дачне селище «Матвєєвське».

«Жителі Домодєдово опинилися в одну мить гостями на власній землі, де кримінал, олігархи і корумпована влада встановили свої злочинні порядки, обклавши місцевих жителів даниною за проїзд, користування водою, стягуючи плату за збір грибів та ягід у лісі, піддаючи рейдерським захопленням будь-яку власність у Домодєдово», - зазначається на сайті Асоціації адвокатів.

Місцеві жителі стверджують, що на них чинять тиск «представники азербайджанського злочинного співтовариства», а «одними з основних девелоперів у Домодєдово є наближені родини нинішнього президента Азербайджану Ільхама Алієва».

За словами громадянського активіста Валерія Цатурова, жителі Домодєдово у зверненні до ЄС одноголосно виступають з вимогою перенесення платної дороги за межі округу і дотримання їх права власності, а також визнання їх права на самовизначення в зв’язку з ігноруванням російською владою їхнього волевиявлення.

Серед вимог жителів Домодєдово заявлені перенесення платної дороги за межі округу, припинення рейдерського захоплення земель в окрузі, повернення у власність народу лісів і річок, озер, а також дотримання пріоритетного права місцевих жителів на управління своєю територією.

Якою буде площа Російської демократичної республіки і скільки в ній буде жителів, не уточнюється.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.