Регіонали не полишають ідеї саджати громадян за те, що їм здасться наклепом

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.10.2012 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18546

Партія регіонів не гарантує, що не повернеться до голосування за закон про наклеп після виборів.

Про це в коментарі журналістам сказала депутат Олена Бондаренко.

"Насправді, ми не гарантійний банк. Ми не будемо давати гарантій. Все буде залежати тільки від ситуації в країні", - сказала депутат.

"У даній ситуації м’яч залишився на стороні журналістського пулу, тому що проблема використання наклепу в журналістській праці залишилася. Її ніхто не зняв. І, якщо ви візьмете будь-яку країну, де є така кримінальна відповідальність, держава втрутилася по суті в регуляцію ринку", - зазначила вона.

За словами Бондаренко, якщо наклепом не буде займатися журналістський колектив, тоді і депутати не будуть вводити такі закони.

На питання, чи не досить в такому випадку адміністративної відповідальності, Бондаренко відповіла: "На жаль, ні".

Бондаренко вважає, що зараз на автора проекту Журавського обрушиться хвиля критики і наклепу, як на ворога преси.

"У нього вже знайшли якісь неіснуючі квартири і позашлюбних дітей. Хоча людина навіть не одружена. І що йому робити в такій ситуації?", - запитала вона.

«Регіоналка»: ПР не дає гарантій що законопроект про наклеп не приймуть в майбутньому

Як повідомлялося раніше, 2 жовтня Верховна Рада 349 голосами скасувала прийнятий раніше у першому читанні проект закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

У першому читанні законопроект був прийнятий 18 вересня.

Проект закону викликав критику з боку Єврокомісії, Ради Європи, ОБСЄ, громадських організацій та депутатів Європарламенту.

25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп" проти ухвалення даного закону. Ряд українських ЗМІ вийшли з порожніми шпальтами.

У той же день Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення парламенту про прийняття в першому читанні проекту закону про наклеп. Він підкреслив, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови. При цьому він заявив, що залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

Джерела Тиждень.ua повідомили, що законодавчі зміни про кримінальну відповідальність за наклеп можуть бути прийняті після парламентських виборів. Під час бесіди співрозмовник Тиждень.ua наголосив, що після виборів законопроект буде проголосований «обов’язково».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.