Хроніки “покращення”. Більшості українців грошей вистачає лише на їжу і на найнеобхідніший одяг

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 2.10.2012 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18548

У країні посилюється соціальна роз’єднаність: олігархи нарощують статки, а більшість громадян ледь виживають.

Такі дані отримані під час нової хвилі «Дослідження довіри забезпечених споживачів PR & Communications Guide-2012», проведеного PR-компанією Noblet Media CIS і GfK Ukraine, і результати якого були представлені на прес-конференції в холдингу «Еволюшен Медіа» у вівторок.

Зокрема, у 2012 році 46% усіх опитаних респондентів у процесі вибірки категорії «забезпечених споживачів» сказали, що їхнього доходу вистачає на харчування, необхідний одяг і взуття, а для таких покупок як хороший костюм, мобільний телефон, пилосос потрібно збирати або позичати гроші.

Тільки на харчування зароблених грошей вистачає 17% опитаних, а 6% змушені заощаджувати навіть на їжі.
Водночас, 26% респондентів сказали, що змушені збирати або позичати гроші лише на дорогі покупки - такі, як телевізор або холодильник. А 4% опитаних заявили, що підуть на таке тільки для купівлі автомобіля або квартири.

Ці 30% респондентів, - які потрапили за методологією компаній, що проводили дослідження, до групи «забезпечені українці», - за останній рік відчутно втратили довіру до влади. Їй довіряє лише 9% опитаних у порівнянні з 15% в 2011-му і 13% в 2010-му.

«Коли у нас були президентські вибори у 2010 році забезпечені українці дали новому президентові кредит довіри. І все ж, рівень підтримки скотився до рівня 2009 року», - прокоментувала ці цифри старший дослідник відділу дослідження ринків GfK Ukraine Інна Волосевич.
Крім того, відповіді зазначеної категорії опитаних засвідчили, що більшість заможних українців схильні вважати: уряд створює сприятливі умови для великого бізнесу (59% респондентів), а не для середнього та малого бізнесу (21% і 10% відповідно).

Дослідження проходило в Києві, Донецьку, Харкові, Одесі, Дніпропетровську та Львові з 23 по 31 липня методом комп’ютеризованого телефонного інтерв’ю.
Дані щодо доходів населення отримані компанією GfK Ukraine у ​​містах з населенням понад 500 тис. жителів. Вибірка становила 1600 респондентів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.