У Партії регіонів не полишають бажання криміналізувати наклеп

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.10.2012 11:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18554

Питання щодо законопроекту про “наклеп” не закрите.

Про це заявив в ефірі "5 каналу" депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

"По суті, потрібно розуміти, що останнє рішення про скасування законопроекту про наклеп було прийнято винятково під впливом політичної ситуації", - заявила вона.

"Настільки заполітизували, заговорили тему, тобто було тільки емоції й ніякої присутності розуму з одного й з іншого боку, що просто зрозуміло було - ніякої перспективи спокійно обговорити тему, яку порушував цей законопроект, не буде ніякої можливості", - пояснила Бондаренко.

"Тому, потрібно шукати вигідніший час для цього. У цій ситуації дуже важливо не втратити от ту дискусію, що почалася щодо того, чи можемо ми в Україні відстояти право на честь, гідність й ділову репутацію кожного з нас", - відзначив депутат.

Крім цього Бондаренко вважає, що її однопартієць Віталій Журавський з самого початку вчинив невірно, коли не виніс законопроект на обговорення із громадськими організаціями й журналістами.

Також вона висловила думку, що в законопроекті були внесені досить жорсткі норми.

"Ми пішли на поступку, і тепер, звичайно ж, чекаємо активної участі тих же самих журналістів у серії круглих столів і конференцій, які планує той же фонд Ахметова "Розвиток України" з проблематики захисту права", - підкреслила Бондаренко.

У теж час політик зазначила, що з журналістами буде складно домовитися, адже "ніхто не хоче визнавати своїх помилок".

"У цьому плані закликаю вчитися в нас. Є проблема джинси - є, є проблема недотримання журналістських стандартів у роботі - є, є проблема, коли цілі редакції беруть участь у медіа-війнах, або замовлених політиками, або фінансово-промисловими групами - є в нас це", - сказала вона.

"Як із цим впоратися, як від цього йти, як виправляти ці пороки? Якщо відповіді не дає журналістське співтовариство, тоді хтось у державі цим буде займатися, і гірший варіант - якщо цим буде займатися держава", - підкреслила депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.