Ізраїль планує атакувати Іран, із застосуванням атомної зброї

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 7.01.2007 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1856

Ізраїль планує атакувати Іран, із застосуванням атомної зброї, щоб знищити ядерні об'єкти ісламської держави. Про це повідомляє британське видання “Санді таймс” із посиланням на ізраїльські військові джерела.

У Тегерані вже заявили - відповідь Ірану на ймовірний напад буде негайною. У Тель-Авіві інформацію про підготовку атаки спростовують.

За інформацією газети, Ізраїль визначив три головних об'єкти бомбардування на території Ірану. Перший - у Натанзі, де зводять центрифуги для збагачення урану. Наступним може стати ядерне підприємство в Ісфахані, де зберігають понад двісті п'ятдесят тонн газу, який застосовують для збагачення ядерного палива. Третя ціль, за джерелами газети, - водний реактор у Араку. Саме тут у майбутньому можуть виробляти плутон для виготовлення ядерної бомби. В Ізраїлі таку інформацію спростовують.

Зеєв Боїм, міністр кабінету міністрів Ізраїлю:
"Я чув, що надрукувала британська газета. Я гадаю, що нам не слід навіть коментувати такі безглузді чутки. Ми підтримуємо зусилля світової спільноти, спрямовані на мир та стабільність у світі."

Видання уточнює - цей витік інформації міг бути навмисно організованим тиском на Тегеран, щоб той відмовився від своєї ядерної програми. В іранському міністерстві закордонних справ твердять - їхня країна негайно дасть відсіч будь-якій агресії. Однак зараз готова і далі співпрацювати з Міжнародною агенцією із атомної енергії.

Мохаммад Алі Хоссейні, представник міністерства закордонних справ Ірану:
"Ми вже не раз наголошували - наша ядерна програма має винятково мирний характер. Ми проводимо дослідження під контролем світової спільноти - зокрема, МАГАТЕ."

Нещодавно іранський парламент вирішив переглянути формат співпраці з МАГАТе. Такою була відповідь Тегерана на резолюцію Ради безпеки ООН, котра запроваджувала санкції проти Ірану. Документ вимагає негайно припинити роботи зі збагачення урану та забороняє експорт та імпорт матеріалів, які можна використати для створення ядерних технологій.

Від "Аратти". Ми з цікавістю будемо читати на реакцію світової спільноти на факт існування ядерної зброї в Ізраїлі. Певно, НАТО плануватиме чергову "Бурю в пустелі", ООН - уводитиме санкції проти цієї агресивної близькосхідної держави...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.