«Пакращєння» в дії: українські працівники схильні до більшого стресу, ніж раніше

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.10.2012 03:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18564

Результати опитування, у якому взяли участь близько 16 тисяч професіоналів з усього світу, свідчать, що більше половини українських працівників (69%) вважають, що рівень їхнього стресу підвищився за останній рік.

Як показало опитування компанії Regus, постачальника рішень для гнучкої організації робочого простору, зростання "тиску" викликане деякими внутрішньонаціональними факторами, а також нестабільністю світової економіки, повідомляє Кореспондент.biz.

Експерти розповіли, що стрес викликаний професійними, а не особистими факторами - найчастішими причинами хвилювання названі особисті фінанси, неспокій про збереження роботи та спілкування із клієнтами.

Серед ключових результатів опитування і те, що основними причинами стресу є особисті фінанси (53%), робота (50%) і клієнти (42%).

Крім того, співробітники невеликих компаній в усьому світі частіше відзначають серед факторів стресу спілкування з клієнтами (42%), ніж їхні колеги зі світу великого бізнесу (27%). Причому у малих компаніях рідше відчувається тиск з боку керівництва (20%), ніж у великих організаціях (40%).

"Стрес впливає не лише на працівників, але і на компанію в цілому. Співробітники частіше не справляються зі своїми обов’язками, беруть лікарняні і в цілому працюють менш ефективно", - пояснили експерти компанії.

Раніше повідомлялося, що робочий день довший від восьми годин збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи на 80%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.