“Батьківщина” і УДАР домовилися про підтримку єдиних кандидатів в округах

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.10.2012 10:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18567

Лідери партії УДАР і об’єднаної опозиції “Батьківщина” досягли домовленості щодо підтримки єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

Про це пише КоммерсантЪ-Украина з посиланням на власні джерела.

Ъ пише, що УДАР і "Батьківщина" ще в січні почали переговори щодо спільного висунення кандидатів у мажоритарних округах.

За даними видання, найбільше розбіжностей виникло при обговоренні принципу визначення єдиного кандидата: були пропозиції погоджувати кандидатів за квотним принципом, ґрунтуючись на рейтингах партій, або ж визначати їх у кожному конкретному окрузі, виходячи з даних соціологічних досліджень.

Однак Коммерсанту стало відомо, що домовленість про висунення спільних кандидатів досягнута, і лідери політичних сил готуються оголосити про це на початку наступного тижня. За словами кандидата в народні депутати Валентина Наливайченка, який йде під №3 у виборчому списку партії УДАР, спірних округів, де кандидати від партії УДАР і Батьківщини претендують на перемогу, залишилося близько 40.

"За допомогою рейтингового голосування та опитувань громадян ми визначимо, хто міг би стати єдиним кандидатом у цих округах", - повідомив газеті Наливайченко, додавши, що в більшості округів прохідні кандидати вже визначені, і їх кандидатури не викликають заперечень з боку союзників.

У "Батьківщині" підтвердили, що домовленість досягнута. "Я працюю в регіонах і був свідком того, як минулого тижня керівник донецького обласного штабу отримав від центрального штабу рекомендацію визначити шанси проходження наших кандидатів і кандидатів від УДАР та внести пропозиції", - розповів народний депутат Іван Кириленко. Він уточнив, що критерії вибору прохідних кандидатів будуть визначатися керівниками штабів на місцях. "Об’єктивно, це - довіра виборців, впізнаваність і авторитет", - пояснив Кириленко.

Водночас, пише Ъ-Украина, якщо керівники партій вже досягли домовленості, то кандидати в народні депутати на місцях поки не збираються відмовлятися від участі у виборах добровільно. У керівництві партій визнають, що питання зняття кандидатів "дуже складне". "Люди кілька місяців працювали, вкладали ресурси. Однак, якщо є спільна мета і ідея, задекларована обома сторонами, вона повинна бути вищою від особистих амбіцій", - заявив Кириленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.