П`яного водія-вбивцю півторарічної дівчинки суд покарав лише роком в’язниці

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 5.10.2012 05:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18574

4 жовтня в місті Волноваха місцевий суд оголосив вирок водієві-дітовбивці Сосу Унаняну. Суддя Ірина Гальченко оголосила вирок: 1 рік і 1 місяць позбавлення волі, які обвинувачений вже майже відсидів.

Поки він залишається в слідчому ізоляторі, а через місяць, якщо прокуратура не оскаржить дивний вирок, зможе повернутися додому.

Батьки Віки Гайворон, в смерті якої винний Унанян, від претензій відмовилися, на оприлюднення не прийшли і заявили, що оскаржувати м’який вирок не будуть.

Причина, як вважають близькі родичі і друзі Гайворон, полягає в наступному: батьків загиблої дівчинки залякали. А нещодавно батько загиблої дівчинки, Костянтин, потрапив у підозрілу аварію: хтось проткнув колеса його машини.

Нагадаємо, 22 жовтня виповниться рівно рік з дня смерті Віки Гайворон, якій було всього 1,5 роки. 57-річний Унанян врізався в натовп пішоходів. Збив жінку, яка з дитиною на руках переходила дорогу. Віка загинула на місці, а її 23-річна мама довгий час боролася за життя в реанімації.

З тих пір все місто гадало - відмажеться водій чи ні. Жителі розповідають, що у Соса Унаняна цей випадок не перший, бували аварії і за участю його родичів, які займають високе положення в Волновасі. Однак на лаві підсудних раніше ці люди не були.

"Суддя і прокурор не приховували свого ставлення до нас, на нас підвищували голос, а покровитель Унаняна спілкувався з суддею по-дружньому. На новій справній машині при швидкості 60 км/год я раптом вилетів на розділовий газон і вдарився об стовп - міг загинути, не розумів в чому проблема, а потім в колесі знайшов цвяхи. Зараз перебуваю в лікарні, дружина морально розчавлена. Тому ми разом вирішили відмовитися від усіх претензій, тим більше - дитину не повернеш. Від позову ми відмовилися ще раніше - нам виплатили невелику суму в якості компенсації і пояснили, що більше не відсудимо. При цьому ми довго не хотіли відмовлятися від вимоги відправити у в’язницю Унаняна, але тиск не припинявся, так що ми вирішили залишити все на розсуд суду", - розповів батько загиблої дитини Костянтин Гайворон.

Мати загиблої дівчинки Марина отримала тяжкі тілесні пошкодження (про що є висновки експертів) - переломи таза, рук, ніг. Дев’ять днів була у критичному стані, три місяці лежала нерухомо. На момент аварії була вагітна, дитину втратила. Лікарі не гарантують, що зможе народити знов. На її обличчі залишилися каліцтва, проте слідство вважає, що молода жінка отримала середні ушкодження. Суд не врахував, що Сос Унанян раніше тричі попадався на їзді в нетверезому вигляді і скоїв аварію в алкогольному сп’янінні, що перевищує норму в 9 разів.

Волновасці кажуть, Сос Унанян п’яним їздить не перший рік, але його не карають.

— Минулого літа збив мого знайомого Женю Бича, який їхав на скутері. Женя полетів на узбіччя. Сос вискочив з машини, почав його добивати кулаками. Під’їхали даїшники, Сос каже: "Я порєшаю", і все, — розповідав батько загиблої дитини...

У сторін залишається ще 10 днів на оскарження.

У Волновасі назріває міжнаціональний конфлікт

— У трагедії винні міліціонери, — сказав під час першого засідання суду Сергій Філіндаш, депутат райради. — Бо покривають Унаняна і його родичів. Син Унаняна пару років тому задавив жінку. Виправдали. Зробили так, наче вона сама вискочила. На дискотеку вірменські підлітки ходять з пістолетами — міліція нічого не робить. У центрі міста серед біла дня п’ять вірмен бітами й трубами побили українця. Міліціонери зробили так, що це він напав на п’ятьох. І зараз йому в’язниця загрожує. У місті росте ненависть до вірмен. Із цього приводу було засідання райради, приїжджав консул Вірменії, голова вірменської церкви в Україні. Обіцяли змусити співвітчизників шанувати наші закони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.