Номінальному власнику Межигір’я “світить” 10 років

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.10.2012 21:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18589

Номінальному директору австрійської компанії, якій належить резиденція Януковича Межигір’я, загрожує до 10 років тюрми у Австрії.

Про це ідеться у статті віденської газети Der Standard щодо афери з акціями "Австрія Телеком".

У статті згадується про маніпуляції із курсом телекому, які здійснив віденський брокер Йоган Вановітц.

Одночасно, як писала "Українська правда", він є номінальним директором компанії Euro East Beteiligungs, що володіє "Межигір’ям" через українську фірму "Танталіт".

Згідно з публікацією в газеті Der Standard, Вановітц мав утримати курс акцій телекому на рівні не нижче, що дозволяв менеджменту підприємства розраховувати на бонуси.

"У той день, коли співробітники "Австрія Телеком" спостерігали за коливанням курсу на моніторах, члени правління телефоном давали вказівки Вановітцу. Брокер стверджує, що він тільки утримував курс "на звичайному рівні". Кінець кінцем Вановітц переміг: намічене сталося, і бонусна програма для приблизно 100 працівників була вивільнена".

"Але через вісім років ця маніпуляція призвела до перших скарг у мега-справі Телекому. Підозра: зрада. Можливе покарання: до 10 років в´язниці", - ідеться у статті.

Згідно з публікацією, гонорар Вановітца склав 1,5 мільйони євро.

Йоган Вановітц досі значиться в австрійському реєстрі підприємств директором компанії Euro East Beteiligungs, яка виступила засновником фірми "Танталіт", що володіє "Межигір"ям".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.