Влада і опозиція готуються до ревізії списків

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.10.2012 09:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18590

Партія регіонів і об’єднана опозиція “Батьківщина” готуються до внесення змін у виборчі списки, затверджені на передвиборних з’їздах. Відповідно до закону про вибори, партії можуть прийняти відповідні рішення до 16 жовтня.

За інформацією газети "Коммерсант-Украина", з’їзд ПР, запланований на 13 жовтня, внесе зміни в свій перелік кандидатів у народні депутати по багатомандатному округу.

Головною його темою стане виключення з виборчого списку низки кандидатів та обговорення передвиборчої тактики тижнів, що залишилися до дня виборів. "Перелік кандидатів на виліт знає всього декілька чоловік. Кажуть, що будуть виключені ті, хто потрапив у список "випадково" чи погано зарекомендував себе під час виборчої кампанії. Мова йде про 5-10 осіб", - повідомило джерело в ПР.

Тим часом, як заявив перший заступник глави парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, керівництво об’єднаної опозиції з датою проведення передвиборного з’їзду визначиться в середу, 10 жовтня.

Передбачається, що головною темою заходу буде питання про відкликання вочевидь непрохідних кандидатів у мажоритарних округах і підтримці спільно з партією УДАР єдиних кандидатів.

"У ході з’їзду будуть розглянуті питання, що накопичилися за період виборчої кампанії, в тому числі і питання переговорів з Віталієм Кличком про взаємне зняття кандидатів-мажоритарників", - розповів Соболєв.

Тим часом один з лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, говорячи про можливість проведення з’їзду, припустив, що він може і не відбутися. "Щоб юридично оформити єдиний список кандидатів по мажоритарних округах, необхідні такі заходи: проведення з’їзду, який не є обов’язковим, і офіційна заява кандидата про те, що він підтримує іншого кандидата і знімає свою кандидатуру з виборів. Тут діють два юридичних механізми. Однак в руках треба мати і одну, і іншу зброю", - заявив Яценюк на прес-конференції в Дніпропетровську.

Нагадаємо, минулого тижня джерела Тиждень.ua в об’єднаній опозиції повідомили, що об’єднана опозиція "Батьківщина" проведе позачерговий з’їзд в другій половині цього тижня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.